Excelsior pakt een punt tegen Heracles Almelo

22 november 2015

Ook uit bij Heracles Almelo pakte Excelsior een punt. Deze keer eindigde het duel in 0-0. De beste kansen – met name in de eerste helft – waren voor Excelsior, maar ook de thuisploeg kreeg mogelijkheden. De 0-0 in Almelo betekende alweer de vijfde uitwedstrijd op rij zonder nederlaag.

Speciale tenues
Excelsior trad in Almelo aan in speciale rode tenues, omdat de zwarte en witte tenues tegen Heracles Almelo niet geschikt bleken. Kort voor de aftrap moest Khalid Karami met een blessure afhaken en in zijn plaats startte Daan Bovenberg in de basisopstelling. De wedstrijd kwam rustig op gang, maar na zeventien minuten viel de eerste mogelijkheid te noteren voor de thuisploeg. Het was Robin Gosens die na een corner maar net naast schoot.

Mogelijkheden
Gaandeweg de eerste helft kwamen er meer mogelijkheden voor beide teams, waarbij de grootste kansen voor Excelsior waren. Het was drie keer Tom van Weert die dichtbij de openingstreffer was. Nadat hij na 22 minuten spelen een hakballetje naast zag gaan, kwam hij in het laatste kwartier nog twee keer voor het doel van Bram Castro te staan.
De eerste keer ging de bal naast, nadat hij de rebound kreeg na een gekeerd schot van Daryl van Mieghem. Tien minuten voor rust was hij opnieuw dreigend. Deze keer redde Castro op een gevaarlijk schot van Jurgen Mattheij en kreeg Van Weert de bal er in de rebound helaas opnieuw niet in. Ondanks het overwicht van Excelsior was het halverwege dus nog 0-0.

Evenwicht
In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht, al was de eerste grote kans meteen weer voor Excelsior. Daarna waren er mogelijkheden voor beide ploegen. Namens Excelsior waren er schietkansen voor Brandley Kuwas en Daryl van Mieghem. Ook Jeff Stans was dreigend, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Namens Heracles was er een schot van Robin Gosens en was ook invaller Oussama Tannane dichtbij een treffer. In de slotfase perste de thuisploeg er nog een offensief uit, maar het bleef bij 0-0.

Teleurstelling
,,Er zijn weinig ploegen die hier dit jaar met een goed resultaat wegkomen’’, zei Fons Groenendijk tijdens de persconferentie. ,,Het zou daarom arrogant zijn als ik zou zeggen: we zijn niet tevreden. We hebben echter kansen gehad om hier te winnen. Als we morgen wakker worden, kunnen we waarschijnlijk leven met dit resultaat. Nu overheerst echter nog de teleurstelling in de kleedkamer.’’

Trots
,,We hebben heel volwassen gespeeld, zeker de eerste helft waren we de bovenliggende partij. Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, maar ook toen hadden we nog het gevoel dat we hier zouden kunnen winnen. Toch kunnen we leven met een punt. We hebben nu vijf uitwedstrijden op rij niet meer verloren en zijn een ploeg om rekening mee te houden. Daar zijn we trots op, maar ons doel blijft om weg te blijven bij de onderste drie plaatsen van de Eredivisie.’’