Excelsior wint oefenduel tegen Telstar met 1-2

2 augustus 2015

Excelsior heeft het oefenduel tegen Telstar met 1-2 gewonnen. Alle doelpunten vielen na rust. Jeff Stans scoorde namens Excelsior uit een strafschop en de tweede Kralingse treffer werd gemaakt door Rick Kruijs.

Excelsior speelde deze oefenwedstrijd tijdens de open dag van Telstar, waarop tevens het nieuwe kunstgrasveld van de club uit de Jupiler League werd geopend. Het was matig wat de Rotterdammers in de eerste helft lieten zien en omdat ook de thuisploeg niet tot scoren kwam, was het halverwege nog 0-0.

Meteen na rust gebeurde er wel iets, want Excelsior kreeg een strafschop nadat Jeff Stans was gevloerd. De middenvelder nam zelf de toegekende penalty en zette de Kralingers op een 0-1 voorsprong. Lang kon Excelsior overigens niet genieten van deze voorsprong, want kort erna kwam Telstar via Fabian Serrarens op 1-1.

Invaller Nigel Hasselbaink kreeg een aantal mogelijkheden om Excelsior aan de winst te helpen, maar hij trof geen doel. Kort voor tijd wist Excelsior het duel alsnog te beslissen. Een voorzet van Adil Auassar werd door Rick Kruijs afgemaakt.

,,Je wint hier met 1-2, maar het gevoel is niet 100 procent positief’’, zei Fons Groenendijk na afloop van de wedstrijd. ,,Daarvoor zijn te veel dingen misgegaan, maar het is wel weer heel leerzaam geweest. Met het oog op de competitiestart tegen N.E.C. Nijmegen zijn we er in grote lijnen wel uit. Of we er klaar voor zijn, weten we volgende week zondag om kwart over vier.’’

Komende dinsdag speelt Excelsior het laatste oefenduel tegen De Meern en zondag opent Excelsior het eredivisieseizoen met de uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen.

50. Stans 0-1 (strafschop)
51. Serrarens 1-1
70. Kruijs 1-2

Opstelling Excelsior: Filip Kurto, Daan Bovenberg (Khalid Kaami), Sander Fischer, Jurgen Mattheij (Carlo de Reuver), Bas Kuipers, Rick Kruijs, Adil Auassar, Jeff Stans (Tom Overtoom), Brandley Kuwas (Jordan Botaka), Tom van Weert, Daryl van Mieghem (Nigel Hasselbaink).