Excelsior C1 krijgt te weinig met 1-1 gelijk spel

25 januari 2015

Excelsior C1 heeft aan zijn eerste duel in de voorjaarscompetitie één punt overgehouden. En dat waren er uiteindelijk twee te weinig. Tegen NAC Breda C1 waren de rood-zwarten de volle 70 minuten de bovenliggende partij. Er werd prima gevoetbald zonder dat dit leidde tot grote kansen. De eerste kwam pas in de 22e minuut via een kopbal van Dogucan Haspolat. Toch leken de gasten het duel nog voor rust in hun voordeel te gaan beslissen. Na 26 minuten viel uit het niets de 0-1 en werd even daarna de paal geraakt.
Het eerste kwartier na de pauze was weer volledig voor Excelsior C1 en was de ploeg via een schot van Nelson Bashir, een corner van Dogucan Haspolat die bijna in één keer in het doel verdween en een lob van Max Voogelaar een aantal keer dicht bij de terechte gelijkmaker. Via laatstgenoemde viel deze dan drie minuten voor tijd uiteindelijk toch. De mannen vierden het nauwelijks en vlogen terug naar eigen helft in de wetenschap dat er méér in zat dan deze karige beloning voor hun goede spel. Het bleef echter bij 1-1.
Excelsior B1 behaalde zijn tweede winst op rij door een puike 0-5 zege bij Alphense Boys B1. Met twee treffers én twee assists was Ingmar Burema de beste man aan Rotterdamse zijde. In de rust bleek overigens de kleedkamer te zijn leeggeroofd en misten de jongens telefoons, jassen, horloges en portemonnees.
Op Woudestein pakte SC Excelsior 1 eindelijk weer eens de volle winst.In een soms stevige wedstrijd streden captain Nino van den Beemt en zijn mannen als team voor elke meter en werd SVS 1 meer dan terecht met 2-1 verslagen. Met name de gelijkmaker van Ihaab Chaara was van een grote schoonheid. Door deze broodnodige zege verlaat de ploeg van Mario Meijer weer de laatste plaats,maar blijft iedereen ongelooflijk dicht bij elkaar staan.

Resultaten selectieteams zaterdag 24 januari 2015:
– Alphense Boys B1 – Excelsior B1 0-5

– Excelsior C1 – NAC Breda C1 1-1

– SC Excelsior 1 – SVS 1 2-1

Excelsior D1 (4-2 tegen Spijkenisse D1) en Excelsior D2 (1-4 bij ADO Den Haag D2) wonnen beiden hun oefenduel. De competitiewedstrijden van Excelsior A1 (bij De Graafschap A1) en Excelsior C2 (bij NAC Breda C2) en de oefenpot van Excelsior B2 (bij FC Utrecht B2) werden afgelast.

Tekst: Romano van der Steen