Excelsior bekert verder na 6-0 tegen NAC Breda

18 december 2014

Excelsior heeft de kwartfinales bereikt van het KNVB Beker toernooi. En hoe! In eigen stadion werd NAC Breda met 6-0 verslagen. Adil Auassar was de man of the match met twee prachtige treffers en een corner waaruit het meest besproken doelpunt van de avond viel.

Die treffer viel in de 19e minuut van de wedstrijd. Adil Auassar nam de hoekschop die door Sepp De Roover richting het eigen doel werd gewerkt. Doelman Jelle ten Rouwelaar hield de bal op de lijn tegen, maar de assistent-scheidsrechter gaf aan dat het een doelpunt was. Protesten van de gasten mochten niet baten, het was 2-0 voor Excelsior.
Na afloop zag scheidsrechter Dennis Higler het moment terug en moest toegeven dat de arbitrage ernaast had gezeten: ,,Ik ging af op mijn assistent en het is duidelijk dat hij het verkeerd gezien heeft.’’ Marinus Dijkhuizen: ,,Lullig voor NAC deze treffer, maar daardoor hebben wij deze wedstrijd niet gewonnen.’’
Daar had Dijkhuizen gelijk in, want vanaf de eerste minuut was Excelsior beter dan NAC Breda. Niet voor niets kwamen de Kralingers al na 9 minuten spelen op een 1-0 voorsprong dankzij een prachtig afstandsschot van Adil Auassar. Na het eigen doelpunt van De Roover werd het dus 2-0 en dat was ook de stand halverwege de wedstrijd.
Na rust duurde het tot de 64e minuut voor Excelsior weer trefzeker was. Een prachtige pass van Ninos Gouriye kwam bij Auassar die zijn tweede treffer van de avond binnen schoot. De gasten hadden toen allang de handdoek in de ring gegooid en hadden nauwelijks iets in te brengen.
Twintig minuten voor tijd zorgde invaller Tom van Weert (die kort voor rust de geblesseerde Botaka verving) voor 4-0, maar ook toen was de honger naar doelpunten niet gestild. Daan Bovenberg zette vijf minuten voor tijd fanatiek door aan de zijkant, bracht de bal voor het doel waar Kevin Vermeulen klaarstond voor de vijfde Kralingse treffer. Het slotakkoord was in de 88e minuut voor Rick Kruijs, die eindstand bepaalde op 6-0.
,,We begonnen heel goed, kwamen na de eerste treffer misschien met geluk op 2-0, maar we waren de hele avond heer en meester’’, vond Dijkhuizen. ,,In de tweede helft hebben we het overwicht geweldig uitgebuit. Dat we de kwartfinales van de KNVB Beker hebben bereikt, maakt het jaar voor mij af. Een jaar geleden werd ik hier trainer, we zijn gepromoveerd naar de Eredivisie, pakten gemiddeld een punt per wedstrijd in de Eredivisie en dan nu dit. Dat is echt genieten.’’