Prachtige teamprestatie Excelsior D2 tegen PSV

22 februari 2015

De mannen van Excelsior D2 hebben met een prachtige teamprestatie een fantastisch resultaat behaald tegen PSV D2. Het team van Nars Broekhart en Jurgen Deekman zegevierde op Woudestein dikverdiend met 3-1. Onbevangen en met uitstekend voetbal bepaalde de thuisclub het begin van het duel. Dat werd al in de derde minuut beloond met de 1-0 toen Beau Maas vrij voor de goal de bal keurig onder de keeper door binnen tikte. Toch stond het even later helemaal uit het niets weer gelijk. Overigens kwam dat de wedstrijd alleen maar ten goede want die werd met de minuut leuker om naar te kijken. De tegentreffer had geen negatieve invloed op het voetbal, de strijd en de mentaliteit van Excelsior D2. De ploeg ging gewoon verder met waar het mee bezig was en zowaar was daar na dertien minuten een nieuwe voorsprong. Na prachtig voorbereidend werk van Tim Dekker bracht Luke Brinkman de stand op 2-1. Het vertoonde spel en de passie die daarin werd gelegd waren het restant van de eerste helft een lust voor het oog.
En dan zie je dat Excelsior D2 na rust zelfs nóg beter gaat voetballen en de tegenstander nauwelijks de mogelijkheid bied ook maar iets terug te doen. Met prima aanvallend voetbal en uitstekend verdedigend kon het gewoon niet anders dan dat de punten in Rotterdam zouden blijven. Al blijft in zo’n situatie een 2-1 voorsprong natuurlijk altijd mogelijkheden biedend voor de tegenstander. Die waren echter op één hand te tellen en nadat Kaj Platteschor eerst nog een vrije trap op de lat uiteen zag spatten zorgde Beau Maas uiteindelijk voor de meer dan terechte kers op de taart. Op werkelijk fabelachtig mooie wijze krulde hij vanaf links de bal over de verbouwereerde Eindhovense doelman heen het doel in en was de 3-1 een feit.