Geweldige overwinning van Excelsior op Willem II

21 december 2013

Excelsior gaat met een goed gevoel de winterstop in. De Kralingers wonnen de uitwedstrijd van Willem II met 0-1. De enige treffer werd in de eerste helft gemaakt door Lars Veldwijk. Na rust kreeg Willem II de nodige mogelijkheden, maar Jordy Deckers was vanavond niet te passeren.

Het regende flink in Tilburg gedurende de wedstrijd tegen de nummer 2 van de Jupiler League. Daan Blij ontbrak in de opstelling van Excelsior, in zijn plaats verscheen Jordan Botaka aan de aftrap. Verder was de opstelling hetzelfde als in het bekerduel tegen PEC Zwolle. Excelsior begon goed aan het duel en was voetballend de bovenliggende partij.
Er kwamen wat kansjes, voor beide teams. Namens Excelsior was Adil Auassar na 24 minuten dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot ging over het doel van Willem II. Lars Veldwijk en Lucas Woudenberg probeerden het ook van afstand, maar troffen geen doel, terwijl Niek Vossebelt aan de andere kant over het doel van Jordy Deckers schoot.
Vijf minuten voor rust was er dan toch een doelpunt. Lars Veldwijk vond in eerste instantie nog doelman Ruud Swinkels van Willem II op zijn weg, maar in de rebound schoot hij de bal alsnog in het net. Nog voor rust had Excelsior de score kunnen en misschien wel moeten verdubbelen. Kevin Vermeulen stond recht voor het doel, maar schoot de bal helaas over.
In de tweede helft voerde Willem II de druk op. De thuisploeg was vastbesloten iets aan de achterstand te doen en kwam regelmatig voor het doel van Jordy Deckers. De doelman van Excelsior was vanavond echter niet te passeren. Dat bleek gaandeweg de tweede helft steeds weer. Andrade, Boymans, Zanelli en Haemhouts, ze vonden allemaal Deckers op hun weg naar een treffer.
Aan de andere kant kreeg ook Excelsior mogelijkheden, maar de Kralingers waren te slordig. De grootste kans was voor Lars Hutten, die ontsnapte aan de verdediging van Willem II, maar te snel schoot en daardoor niet kon scoren. De spanning bleef tot in blessuretijd voelbaar, maar het lukte Excelsior om de 0-1 over de streep te trekken. Het was een geweldige teamprestatie, die uiteindelijk voor deze belangrijke uitoverwinning en dus drie punten zorgde.
,,Goed voetbal in de eerste helft, vechtlust in de tweede helft, maar geen goed voetbal meer’’, zo vatte Jon Dahl Tomasson de wedstrijd samen. ,,Ik had het gevoel dat we na rust in balbezit te langzaam bewogen. We hadden wel een paar uitbraken, waarbij we betere keuzes hadden moeten maken. Scoren blijft ons probleem, dat hadden we beter moeten doen. We hebben wel gevochten als mannen en dat hoort ook bij voetbal.’’