Geweldige 3-0 overwinning op SC Heerenveen

1 maart 2015

Met een 3-0 overwinning op SC Heerenveen heeft Excelsior een belangrijke stap gezet om zich veilig te spelen voor een langer verblijf in de Eredivisie. De Kralingers legden in het uitverkochte Stadion Woudestein een prima teamprestatie op de mat en hielden de drie punten terecht in Rotterdam.

Breed lachend stond Kevin Vermeulen na afloop van de wedstrijd Studio Sport te woorden. Eerder dit seizoen moest hij na de rode kaart van Jordy Deckers in de slotfase van de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen in het doel van Excelsior plaatsnemen. De Friezen scoorden toen twee keer en wonnen met 2-0.
Nu mocht Vermeulen kort voor het laatste fluitsignaal invallen, maar deze keer deed hij wat men van hem verwacht: een doelpunt maken. Met zijn treffer – de 3-0 – besliste hij de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen definitief.
Zijn treffer was de slagroom op de taart voor de 3600 toeschouwers in Stadion Woudestein, die Excelsior amper iets weg zagen geven. ,,We wisten vooraf dat Heerenveen was verzwakt doordat ze wat mensen misten’’, zei Marinus Dijkhuizen. ,,Bovendien wilden wij weer eens een thuiswedstrijd winnen en het ruim opgekomen publiek een mooie middag bieden.’’
De gedrevenheid van Excelsior leidde al na 5 minuten spelen tot de openingstreffer van Luigi Bruins. Hij stak de helft van SC Heerenveen over, belandde in het strafschopgebied en haalde uit. Doelman Kristoffer Nordfeldt was kansloos en de toeschouwers stonden op de banken.
Gaandeweg de eerste helft gingen de gasten wel beter spelen, maar zij wisten nauwelijks kansen te creëren. Excelsior had de score nog voor rust kunnen verdubbelen, maar Daryl van Mieghem stuitte op de doelman van Heerenveen en Jeff Stans raakte de kruising. Meteen na rust was Tom van Weert dicht bij de 2-0, maar zijn inzet ging naast het doel.
Kort daarna was het alsnog raak voor de topscorer van Excelsior. Hij stond voor het doel klaar toen Jordan Botaka de bal voorzette. Van Weert hoeft alleen zijn voet er maar tegen te zetten om de score te verdubbelen. ,,Een echte spitsengoal, inderdaad’’, lachte Van Weert na afloop.
Na de 2-0 leek de wedstrijd binnen. De gasten probeerden het nog wel, maar konden niet gevaarlijk worden. Excelsior kreeg meer ruimte en een aantal mogelijkheden om de score te verhogen. Onder meer Jeff Stans, Daryl van Mieghem en Jordan Botaka waren er dicht bij, maar het was uiteindelijk dus Vermeulen die de derde Kralingse treffer van de middag maakte.
,,Een geweldige overwinning’’, stelde Marinus Dijkhuizen na afloop vast. ,,Deze overwinning past ook in onze ontwikkeling als team, we hebben weinig weggegeven en maakten mooie doelpunten. Er is veel vertrouwen binnen de ploeg en dat zie je terug. We zijn nog niet veilig, maar als we zo doorgaan en niet te maken krijgen met blessures, dan moet het goed komen. Ik denk dat we minimaal 34 punten nodig hebben, maar we hebben vandaag wel een hele mooie stap gezet.’’