Excelsior uitgeschakeld door hoofdklasser Excelsior '31

28 oktober 2015

Excelsior is door hoofdklasser Excelsior ’31 uit het bekertoernooi geknikkerd. Ondanks drie treffers van Tom van Weert verloren de Kralingers het duel op Sportpark De Koerbelt in Rijssen. De winnende treffer viel in de laatste minuut van het bekerduel en werd gemaakt door Hakim Ezafzafi.
Excelsior begon nog wel goed aan het bekerduel in Rijssen. Al na zes minuten voetbal tekende Tom van Weert voor de openingstreffer. De thuisploeg dacht dat de bal over de achterlijn was, maar de aanval mocht door en de spits van Excelsior wist de voorzet binnen te werken. Drie minuten later leek Van Weert het duel te beslissen. Alleen voor de keeper schoot hij de 0-2 binnen en de Kralingers zaten op rozen.
Daar vielen zij echter al snel weer vanaf, want na de 0-2 was het Excelsior ’31 dat alle schroom van zich afgooide en brutaler en beter werd. De eerste mogelijkheid wist doelman Tom Muyters nog te keren, maar na 24 minuten spelen was het Cem Köse die de aansluitingstreffer maakte. Daar bleef het niet bij, want zes minuten later maakte Patrick Gerritsen er zelfs 2-2 van.
Het ruim opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten (of staan), want na de snelle achterstand leek er ineens toch een bekerstunt in te zitten voor de hoofdklasser die in 2013 al eens Willem II uitschakelde. Ook na rust begon Excelsior ’31 goed en dat resulteerde na een uur spelen in de 3-2 door opnieuw Patrick Gerritsen. Zijn inzet ging via de paal het doel in. Tom van Weert zorgde vier minuten later alweer voor 3-3 en in de fase daarna leek Excelsior het duel naar zich toe te trekken.
De spanning nam toe op het goedgevulde Sportpark De Koerbelt, waar Luigi Bruins na zeven maanden blessureleed zijn rentree maakte bij Excelsior als vervanger van Tom Overtoom. Stanley Elbers maakte als invaller zijn debuut voor Excelsior, dat kansen kreeg om het duel te beslissen. Brandley Kuwas, Adil Auassar en Jeff Stans hadden de winnende op hun schoen, maar het beslissende doelpunt viel in de laatste minuut aan de andere kant. Hakim Ezafzafi schoot Excelsior ’31 naar de volgende bekerronde en bezorgde Excelsior een extra lange terugreis.
,,Voor mij is dit de grootste blamage die ik ooit heb meegemaakt als trainer en als speler’’, zei een zeer teleurgestelde Fons Groenendijk. ,,Onbegrijpelijk en ongelooflijk. We moeten dit snel verwerken, want Vitesse wacht alweer over drie dagen. Ik zie dit als een grote schande voor alles en iedereen die Excelsior een warm hart toedraagt. Dit mag gewoon niet gebeuren.’’

6. Van Weert 0-1
10. Van Weert 0-2