Excelsior pakt drie punten tegen De Graafschap

29 augustus 2015

Excelsior heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In het eigen Stadion Woudestein werd De Graafschap met 3-0 verslagen. Alle doelpunten vielen pas in de tweede helft van de wedstrijd.

Aanvaller Brandley Kuwas maakte na afloop van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap met een brede glimlach een rondje langs de verschillende cameraploegen. Een aantal keer mocht hij daar vertellen over zijn invalbeurt. Nadat Sander Fischer Excelsior op 1-0 had gebracht, zorgde Kuwas met een prachtig doelpunt voor 2-0 en daarna legde hij vijf minuten voor tijd prima af op de eveneens ingevallen Daryl van Mieghem, die de wedstrijd vervolgens definitief besliste door de 3-0 binnen te schieten.

De euforie na de eerste overwinning van dit seizoen volgde op een eerste helft waarover niemand bij Excelsior tevreden kon zijn. ,,We speelden nerveus, maakten geen goede keuzes aan de bal en toonden te weinig lef en initiatief’’, stelde Fons Groenendijk na afloop van de wedstrijd. De beste kansen voor rust waren dan ook voor de gasten, waarvan Alexander Bannink de grootste kreeg. Hij kopte de bal echter naast het doel van Filip Kurto.

Het moment van de eerste helft was de blessure van De Graafschap speler Thijs Bouma. In een duel met Nigel Hasselbaink kwam hij ongelukkig terecht en moest het veld per brancard verlaten. Trainer Jan Vreman kon na afloop nog geen details over de blessure geven, maar gevreesd wordt voor een zware blessure,

Jordan Botaka bleef na rust achter in de kleedkamer en werd vervangen door Brandley Kuwas. Twee minuten in de tweede helft kopte Sander Fischer vervolgens uit een vrije trap de bal binnen en liet de 3400 toeschouwers juichen. De Graafschap kreeg via Bannink vervolgens een mogelijkheid op 1-1, maar Excelsior gaf het duel niet meer uit handen.

Kuwas schoot eerst met links op schitterende wijze de 2-0 binnen en vijf minuten voor tijd werd het duel dus definitief beslist. ,,We hebben mooie goals gemaakt en we hebben verdiend gewonnen. Deze overwinning geeft vertrouwen en dat hebben we nodig’’, aldus Groenendijk.