Excelsior na winst op Twente zeker van derde plek

21 april 2014

Excelsior heeft na een 1-2 overwinning op Jong FC Twente definitief beslag gelegd op de derde plaats in de Jupiler League. Hierdoor mogen de Kralingers de eerste ronde van de Jupiler Play-offs aan zich voorbij laten gaan. Doelpuntenmakers voor Excelsior in de Grolsch Veste waren Lars Hutten en Jordan Botaka.

Trainer Marinus Dijkhuizen kon in Enschede aantreden met een volledig fitte selectie. Kevin van Diermen keerde na zijn schorsing weer terug in de basis. Net als vrijdag tegen Jong Ajax begon Excelsior furieus. Al na vijf minuten lag de bal achter FC Twente-doelman Sonny Stevens. Na een prima voorbereidende actie van Lucas Woudenberg was het Lars Hutten die de Kralingers op voorsprong zette.
In een troosteloze ambiance – met op deze Tweede Paasdag toch nog zo’n veertig Rotterdamse fans op de tweede ring in het uitvak – gebeurde er in het restant van de rommelige eerste helft vrij weinig. Al kreeg Jong FC Twente vlak voor rust nog wel drie aardige mogelijkheden. Maar die waren niet aan de Tukkers besteed.
Na rust probeerden de Kralingers meteen het verschil te maken. Dat resulteerde in de 64e minuut in een verdubbeling van de voorsprong. Jordan Botaka profiteerde optimaal van een handig overstapje van Lars Veldwijk. Er leek op dat moment geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers.
Dan veranderde toen Twente-spits Cas Peters tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Verder dan die ene treffer kwamen de Tukkers echter niet meer. De beste kans was nog voor topscorer Lars Veldwijk, maar die zag zijn poging eindigen op de lat.
Lars Veldwijk blikte na afloop tevreden terug op deze wedstrijd: ,,We scoren veel en krijgen er maar weinig tegen. Daar gaat het uiteindelijk toch om in het voetbal. Ons doel was om zo hoog mogelijk te eindigen en de derde plaats te verdedigen. Dat is nu gelukt. We gaan er nu alles aan doen om te promoveren via de Jupiler Play-offs.”