Excelsior knokt zich naar punt tegen ADO Den Haag (3-3)

27 september 2015

Excelsior kwam drie keer op achterstand in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, maar kwam even zo vaak terug. De Kralingers toonden dus veerkracht en karakter en hielden zo een verdiend punt over aan dit uitduel (3-3).

Excelsior begon niet goed aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, want al na zes minuten spelen verscheen de 1-0 van de thuisploeg op het scorebord. Op aangeven van Edouard Duplan maakte Mike Havenaar de 1-0. Hij kroop voor Sander Fischer en kon zo binnen schieten.
De thuisploeg kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar wist de voorsprong niet uit te breiden. Aan de andere kant was Brandley Kuwas dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging over het doel. Kort voor rust was het alsnog raak. Op aangeven van Daryl van Mieghem wist Adil Auassar met een afstandsschot – dat van richting werd veranderd – de doelman van ADO Den Haag te passeren. De gelijkmaker viel zodoende met enig fortuin, maar wel op een goed moment.
Na rust gebeurde er vervolgens van alles in het Kyocera Stadion. Eerst kwam de thuisploeg opnieuw snel op voorsprong via Gianni Zuiverloon, 2-1. Twaalf minuten later zorgde Adil Auassar met zijn tweede treffer voor 2-2. Daaraan ging prima voorbereidend werk van Brandley Kuwas vooraf. Hij voorkwam een snelle uitbraak van ADO en bediende vervolgens Auassar, die de stand weer gelijk trok.
Lang kon Excelsior niet van de gelijkmaker genieten, want drie minuten later tikte ook Mike Havenaar zijn tweede treffer van de dag binnen, 3-2. Vijf minuten later was er nog meer tegenslag voor Excelsior toen Filip Kurto nadat hij een lange bal over de lat had getikt, met zijn achterhoofd tegen de paal kwam. De doelman was even buiten westen, hield uiteindelijk een lichte hersenschudding aan de botsing over en werd vervangen door Tom Muyters.
Nadat vanaf de tribunes het Haags kwartiertje was aangekondigd, was het juist Excelsior dat op zoek ging naar een treffer. Acht minuten voor tijd werden de Kralingers beloond. Het was de prima spelende Brandley Kuwas die de bal ontving, op het doel afstormde en onhoudbaar de 3-3 binnenschoot. Zo pakte Excelsior voor het eerst dit seizoen een punt in een uitwedstrijd.
,,Over de eerste helft ben ik niet tevreden, maar in de tweede helft hebben we karakter en veerkracht getoond’’, verklaarde Fons Groenendijk na afloop van de wedstrijd. ,,De tweede helft geeft mij een goed gevoel voor de toekomst. We moesten flink wat overwinnen. We kwamen drie keer op achterstand en schrokken van het moment rond Filip Kurto. Ook dat pakten we goed op, zo stond Tom Muyters – die koud in het veld kwam – er meteen.’’
Groenendijk roemde uiteraard uitblinkers Brandley Kuwas en Adil Auassar, maar benadrukte vooral de teamprestatie: ,,Na rust stond het collectief er. Als we zo strijden, dan geloof ik in deze groep. We zijn ondanks de tegenslagen echt op zoek gegaan naar doelpunten. Met de 3-3 kan ik uiteindelijk wel leven, al win ik natuurlijk liever. Dit moet ons echter vertrouwen geven.’’

27-09-2015: Voetbal: ADO Den Haag v Excelsior: Den Haag (L-R)Thomas Kristensen van ADO Den Haag en Adil Auassar van Excelsior Rotterdam tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Excelsior Rotterdam in het Kyocera Stadion in Den Haag

6. Havenaar 1-0
44. Auassar 1-1
50. Zuiverloon 2-1
62. Auassar 2-2
65. Havenaar 3-2