Excelsior C2 niet verder dan 0-0 tegen NEC/FC Oss

21 september 2014

Excelsior C2 is in een uiterst matige en rommelige wedstrijd niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen NEC/FC Oss C2. Er werd keihard geknokt, maar voetballend was het een heel stuk minder dan vorige week, toen er gestunt werd bij Feyenoord C2 (1-2). De gasten waren de betere ploeg en hadden al na zes minuten twee dotten van kansen gehad. Een bal ging voorlangs, terwijl even later doelman Tuana Ozdemir al was omspeelt maar de bal alsnog op de lijn werd gered. Vlak voor rust spatte een schot uiteen op de lat boven de Excelsior-goalie.
Na rust ging de ploeg van Patrick de Werk beduidend beter voetballen. Het bleef echter slordig. Teveel spelers stonden niet op hun positie en te vaak werd een moeilijke oplossing verkozen boven een simpele. Er werd niet meer gescoord en met de 0-0 mocht uiteindelijk Excelsior C2, zeker gezien de kansenverhouding in de eerste helft, het meest gelukkig zijn. Na een prima teamprestatie vorige week op Varkenoord nu een matige vertoning. Als echter de tegenstander voor inspiratie moet zorgen dan belooft dat veel goeds voor volgend weekend. Dan is namelijk PSV in Eindhoven de tegenstander.
Voor de twee hoogste selectieteams liep de zaterdag uit op een forse teleurstelling. Excelsior A1 ging na twee gelijke spelen onderuit tegen Willem II A1 (0-1), terwijl SC Excelsior 1 geen vervolg kon geven aan de uitstekende competitiestart en tegen Rozenburg 1 met 0-3 hard onderuit ging.