Excelsior bekert verder na winst op WKE

30 oktober 2014

Excelsior heeft zich geplaatst voor de volgende bekerronde door een 0-3 overwinning op WKE. Na een voorsprong voor rust via Carlo de Reuver kregen de Kralingers het na rust lastiger, maar Ninos Gouriye en Jordan Botaka zorgden voor de 0-3 winst.
De fysiek sterke thuisploeg begon fanatiek aan het duel, maar al snel kreeg Excelsior de wedstrijd onder controle. Er kwamen mogelijkheden, maar het duurde tot zeven minuten voor rust voordat Carlo de Reuver de 0-1 maakte.
,,In het begin stonden we onder druk, maar daarna speelden we behoorlijk goed”, aldus Marinus Dijkhuizen. ,,We vergaten alleen de trekker over te halen. Gelukkig scoorden we op slag van rust alsnog, een echte spitsengoal van Carlo.”
De doelpuntenmaker zelf was opgelucht met zijn eerste treffer in het betaalde voetbal: ,,Ik heb al twaalf wedstrijden als invaller gespeeld en nu dan voor het eerst in de basis. Dan is het lekker als je ook scoort. Daarvoor hadden we al een kans of vijf gehad, dus die treffer voelde als een bevrijding.”
De achterstand inspireerde WKE om na rust nog opportunistischer te gaan spelen. Het duurde daarom even voordat Excelsior eindelijk de bevrijdende 0-2 kon maken. Het was Ninos Gouriye die voor de veilige marge in de score zorgen.
Toch werd het nog spannend. Met name voormalig Excelsior-speler Guillano Grot leek graag te willen scoren tegen zijn oude ploeg. Een van de aanvallen van de thuisploeg zorgde ervoor dat Kevin van Diermen aan de noodrem moest trekken. WKE claimde niet voor het eerst in de wedstrijd een strafschop, maar kreeg die niet. Wel moest Van Diermen met rood vertrekken.
Gino Coutinho had het veld op dat moment ook al verlaten. Hij had te veel last van zijn heup en werd vervangen door Jordy Deckers. De thuisploeg kon de aansluitingstreffer niet maken en in blessuretijd zorgde Jordan Botaka voor 0-3. ,,We zitten in de volgende ronde, dat is het belangrijkste. En nu hopen op een mooie loting”, aldus Dijkhuizen.

38. De Reuver 0-1
67. Gouriye 0-2
90. Botaka 0-3

Scheidsrechter: Sanders
Rode kaart: Van Diermen (Excelsior)
Gele kaart: Smeekes (WKE)

Opstelling Excelsior: Gino Coutinho (73. Jordy Deckers); Khalid Karami, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Elso Brito; Rick Kruijs, Jeff Stans, Adil Auassar (69. Kevin Vermeulen); Jordan Botaka, Carlo de Reuver (83. Jürgen Mattheij), Ninos Gouriye.